God jul, och en liten hälsning från Klarälvslaxen!

2019 var året då Sveriges vattenmiljö lanserades. För första gången finns en samlad bild av tillståndet i våra vattenmiljöer, från källa till hav, tillgänglig för alla på webben. Vi vill verkligen tacka alla som bidragit med texter, data och inte minst, oersättlig expertis.

Arbetet fortsätter, och nästa år kommer vi att uppdatera och fylla på webbplatsen, och se till att den får större spridning. Glöm inte att skicka in tips på ämnen och artiklar ni skulle vilja läsa på sajten. redaktionen@havsmiljoinstitutet.se

I slutet av ”Laxens år” vill vi bjuda på en ny ”Art i fokus”. Läs om Klarälvslaxen, som lever hela sitt liv i sötvatten. Deras livsmiljö i Klarälven är dock starkt påverkad och det krävs insatser för att bevara denna unika laxstam för framtiden.

Klarälvslaxen – unik men nästan bortglömd

Med denna bild på den dimhöljda Klarälven vill vi i redaktionen önska:

God jul och ett gott nytt vattenmiljöår!
Klarälven vy med dimma
Foto: Länsstyrelsen i Värmland